Як вийшов нектарин?
Найпоширеніша думка: нектарин – це гібрид персика із китайською сливою. Поява останньої у цій історії не випадкова. … Повне його наукове найменування звучить як prunus persica – "перська злива". Інша, не менш поширена думка: нектарин – це результат простої ниркової мутації персика.
Який фрукт нектарин?
Нектарін – Гібрид персика з гладкою шкірою. За кольором через відсутність бархатистого гармата, нектарини здаються яскравішими і більш стиглими, ніж персики. Батьківщиною нектарину вважається Китай. Існує думка, що нектарин — гібрид персика та сливи, але насправді цей фрукт результат селекції.
Яка користь нектарин?
Користь нектаринів Нектарини очищають організм від токсинів, нормалізують роботу серця, шлунково-кишкового тракту, підвищують імунітет. — Це чудовий продукт, багатий на клітковину, вітаміни та мінерали, у ньому мало калорій, — коментує лікар гастроентеролог-гепатолог Ольга Аришева.
Які бувають нектарини?
Сорти нектарину
- Арктик сноу. Представники цього сорту – великі екземпляри, що мають жовто-оранжеве забарвлення з вираженим рум'янцем, що покриває більшу частину їхньої поверхні. …
- Нектарін 4. …
- Кримсон Голд. …
- Кримчанин. …
- Колоноподібний нектарин Роман. …
- Рубіновий 8. …
- Нектарін Ред Голд. …
- Фантазії.
Jul 10, 2020
Коли з'явилися нектарини?
1. Батьківщиною нектарину є Китай, де нектарин був відомий у культурі 4000-5000 років тому. 2. Нектарін був інтродукований з Китаю до Середньої та Передньої Азії 3000-4000 років тому в часи торгівлі з Китаєм Великому шовковому шляху.
Звідки привозять нектарини?
У весняно-літній період традиційно експортують свою продукцію на російські прилавки Азербайджан, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Узбекистан. Також до них можна додати Туреччину, країни Латинської Америки та Південної Африки, які можуть забезпечити постачання і не сезон.
Як правильно їсти нектарин?
Як є Нектарін можна вживати практично у будь-якому вигляді. Навіть засушені та запечені фрукти зберігають корисні властивості, проте найкращим варіантом є свіжий плід. Нектарини можна додавати в йогурти, вживати з м'ясом, додавати у випічку чи охолоджені десерти.