Говорячи по-простому, пасинки томатів – це невеликий паросток, що росте з пазухи («суглоба») у тому місці, де гілка зустрічається зі стеблом на рослині.
Як видалити пасинки у томатів?
2:267:02Suggested clip 53 secondsЯк видаляти пасинки у помідорів / Removing Tomato SuckersYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Навіщо обривати пасинки на помідорах?
Високорослі помідори сильно гілкуються. Як правило, їх формують в одне стебло. Пасинки, що утворюються біля поверхні ґрунту в пазухах нижнього листя, відрізняються потужним зростанням, тому їх потрібно видаляти. Для свого розвитку вони використовують корисні речовини рослини, і тому чим раніше їх позбутися, тим краще.
Коли потрібно обривати пасинки біля помідорів?
Зазвичай перші пасинки з'являються з першим квітковим пензлем. Безпосередньо під першим квітковим пензлем розвивається найперший (і найпотужніший) пасинок. Усе пасинки, розташовані нижче цього найпотужнішого, однозначно підлягають видаленню, особливо це стосується томатів відкритого ґрунту.
Як і коли правильно пасинкувати помідори?
2:339:07Suggested clip 36 secondsПАСИНКУВАННЯ ПОМІДОР КОЛИ ПОЧИНАТИ ЯК І ДЛЯ …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Коли потрібно видаляти нижнє листя у томатів?
Видаляти нижні Листочки можна тільки тоді, коли розсада підросте і зміцніє, для цього має пройти від семи до десяти днів. Зрозуміти, що розсада томатів прижилася, можна активізувати її ростових процесів.
Які пасерби видаляти в огірків?
Гілка поділяють на 4 частини і, починаючи знизу, у першій зрізають пасинки у пазухах четвертого листа. У другій частині прищипують бічні відгалуження, залишають 1 лист і 1 зав'язь, у третій – 2 листи і 2 зав'язі, в четвертій – 3 листочки, 3 зав'язі.
Які помідори потрібно пасинкувати?
Індетермінантні сорти черрі необхідно пасинкувати, формувати в 1-2 стебла та прищипувати. Детермінантні можна тільки прищипувати, а напівдетермінантні можна формувати компактно, в 2-3 стебла, але пасинкувати і прищипувати все ж потрібно.
Які помідори не можна пасинкувати?
Які помідори не треба пасинкувати
- ранні період вегетації яких 90-95 днів;
- середньостиглі з 100-115-денним терміном дозрівання плодів;
- пізні, що нарощують урожай у строк до 120-130 днів.
Apr 15, 2017